Go Back

Posna pita sa višnjama

Sastojci

  • 1 pakovanje debelih kora
  • 8 kašika griza
  • 4 kašika gustina
  • 12 kašika šećera
  • 1/2 šolje ulja
  • 400 g višanja
  • šećer u prahu za posipanje

  • Staviti jednu koru na radnu površinu, premazati sa malo ulja i posuti jednom kašikom šećera. Preko nje staviti još jednu koru i ponoviti postupak. Na treću koru na dno staviti 100g višanja, preko njih posuti kašiku šećera,  dve kašike griza i jednu kašiku gustina pa urolati rolat. Staviti na pleh preko papira za pečenje. Ponoviti još 3 puta postupak tako da se dobiju 4 rolnice.
  • Premazati ih uljem i peći 30 minuta na 200 stepeni, dok ne dobiju finu zlatnu boju. Sačekati da se prohlade pa iseći i posuti šećerom u prahu. 
  • *Sok od višanja može da se sipa u šerpicu sa malo šećera pa kad provri ubaciti razmućenu jednu kašiku gustina sa malo hladnog soka. Odličan preliv za pitu.