Umutiti mikserom belanca sa prstohvatom soli i sa polovinom šećera (50g) postepeno dodavajući dok se ne dobije čvrst i sjajan šam.
U drugoj posudi mikserom umutiti žumanca sa ostatkom šećera dok ne postanu svetliji. Dodati mleveni mak, narendanu jabuku, brašno, prašak za pecivo i ulje. Lepo sve sjediniti, pa dodati 1/4 belanaca i umutiti mikserom.
Polako dodati ostatak smese i brzo sjediniti špatulom smesu. Premazati maslacem, pa posuti brašnom okrugli kalup od 22/24 cm prečnika, izliti smesu i peći na 180°C dok testo ne dobije jako zlatnu boju i ne odvoji se od ivica. Ostavite testo da se prohladi na sobnoj temperaturi pa ga isecite na pola po dužini sa oštrim nožem.
Džemom od kajsija premažite prvu koru pa preklopite sa drugom polovinom i premažite celu tortu sa svih strana. Ostavite tortu u frižideru da se džem osuši. Pripremite ganaš tako što ćete otopiti čokoladu, slatku pavlaku i maslinovo ulje pa je prelijte preko torte. Ostavite u frižideru da se ohladi pa je konačno pred služenje ukrasite sa malo umućene slatke pavlake u koju ste sipali par kašika maka u zrnu.