Napraviti evaporisano i kondenzovano mleko tako što ćete za evaporisano na jednu ringlu staviti 900ml mleka u manju šerpu i kuvati na tihoj vatri (da blago vri) oko sat do sat i po vremena dok ne izgubi duplo na masi, dakle na kraju biste trebali da dobijete oko 400ml mleka evaporisanog mleka.
U isto vreme možete na drugoj ringli pripremiti kondenzovano mleko tako što ćete prvo na jakoj vatri istopiti u šerpi 200g šećera sa 250ml mleka, pa nakon što se šećer otopi dodajte još 250ml mleka i mešajte dok ne osetite da će proključati, smanjite odmah temperaturu i krčkajte na tihoj vatri kao i evaporisano mleko nekih sat do sat i po vremena. Takođe bi trebalo da izgubi duplo na količini, pa biste trebali da dobijete od ove količine 200ml kondenzovanog mleka.
Pripremite koru tako što ćete razdvojiti belanca od žumanaca. Umutite belanca sa malo soli u većoj posudi dok ne zapeni, pa krenite sa dodavanjem 100g šećera kašiku po kašiku dok ne dobijete sjajan i čvrst šam. Umutite žumance sa 50g šećera u drugoj posudi, pa dodajte vanil aromu, brašno i 100ml mleka pa prespite u belanca i špatulom sjedinite smesu.
Maslacem premažite posudu za pečenje i prespite u nju smesu pa pecite na 180°C nekih 35 minuta, ili dok čačkalica ne izađe suva iz sredine. Ostavite testo da se malo prohladi pa ga izbockajte viljuškom. Pomešajte evaporisano i kondenzovano mleko sa 100ml slatke pavlake i zalijte ovom smesom koru. Dodajte malo po malo i pustite koru da lepo upije svaku dozu. Poslužite sa 100ml umućene slatke pavlake i svežim jagodama.