Go Back

Buhtle sa sirom

Sastojci

  • U 125 ml tople vode ostaviti kvasac i šećer da se aktiviraju na par minuta. Nakon što se kvasac aktivirao, u veću posudu, sipati suve sastojke (brašno i so), pa u njih dodati kvasac, ulje i do 300 ml vode (mesite testo dok ne postane glatko, pa po potrebi dodajte još vode).
  • Testo stavite u nauljenu vanglu pokrivenu folijom na toplo kako bi se dupliralo u veličini. Nakon što je testo poraslo (nakon 1 sata otprilike) od testa vadite loptice oko 100 g težine i razvaljajte ih oklagijom, pa u sredinu stavite kockicu feta sira ili drugog nadeva po želji.
  • Formirajte kuglicu i umočite je celu u ulje, pa je odložite u pleh (prečnika 31 cm). Ponovite postupak dok ne potrošite svo testo. Trebalo bi da dobijete oko 12 kuglica koje ste poređali sa malim razmakom jednu od druge. Ostavite testo da naraste (nekih 20 min) pa umutite jaja i jogurt i izlite preko loptica ravnomerno.
  • Stavite da se peku na 180°C i kada primetite da počinju da menjaju boju, pospite rendani pizza sir preko njih i zapecite dok se sir ne rastopi, a kuglice svuda dobiju lepu zlatnu pečenu boju.