Go Back

Pileća korpica

Sastojci

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 ravna kašika soli
  • 1 ravna kašika bibera
  • 100 g brašna
  • 2 jajeta
  • 75 g prezli
  • 25 g susama
  • 250 ml ulja
  • 750 g belog krompira
  • 200 g majoneza
  • 6 čenova belog luka

  • Piletinu iseći na trakice i pomešati sa malo soli, bibera i brašna. Staviti u zip lock vrećicu pa ostaviti da se ohladi u frižider na pola sata. Isečene trake uvaljati u brašno, zatim u jaja (koja ste prethodno izmutili viljuškom) i na kraju u mešavinu prezli i susama. Pržiti u dubokom vrelom ulju. Prženo meso staviti na salvetu da upije višak masnoće.
  • Krompiriće pripremite tako što ćete ih iseckati na ploškice, začiniti po ukusu, staviti na pleh obložen papirom za pečenje sa par kapi ulja i peći 30 minuta na 220°C.
  • Umak pripremite tako što ćete pomešati majonez i sitno naseckani beli luk i ostaviti da odstoji sat vremena. Pileću korpicu služite toplu uz kupus salatu.