Go Back

Domaći sladoled

Sastojci

  • 500 ml mleka Belkino
  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 kašika vanile
  • 16 kašika šećera
  • 4 jajeta
  • 1 kašika pudinga od vanile
  • 70 g mlevenog keksa
  • 70 g čokoladnih mrvica
  • 70 g kokosovog brašna

  • Sipajte mleko, slatku pavlaku, 8 kašika šećera i vanilu u šerpu srednjih dimenzija, pa ostavite da provri. Kada provri, skinite sa ringle i ostavite sa strane. Umutite žumanca sa 4 kašike šećera dok ne postanu svetle boje. Potom, umutite belanca sa 4 kašike šećera dok ne postanu čvrsti pa im dodajte kašiku pudinga i sjedinite.
  • Spatulom pomešajte belanca i žumanca. Uz konstantno mešanje, postepeno im dodavajte mleko.
  • Dobijenu smesu razlijte u 3 posude i u svaku dodajte po jedan dodatak (mleveni keks, čokolada, kokos) pa sjedinite smesu.
  • Smese možete izliti u posebne plehove/posude ili zajedno u jedan pleh/posudu. Ukoliko ih izlivate zajedno u jedan pleh/posudu, pravite pauzu 1-2 sata između svakog izlivanja kako bi se prethodni sloj stegao u zamrzivaču. Ostavite preko noći u zamrzivaču i služite hladno uz dodatak omiljenog voća. Ostavite preko noći u zamrzivaču i služite hladno uz dodatak omiljenog voća.