Go Back

Pesak torta

Sastojci

  • 1 l mleka Belkino
  • 220 g šećera u prahu
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 220 g maslaca
  • 120 g kokosovog brašna
  • 160 g mlevenog keksa
  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 ml slatke pavlake
  • 150 g čokolade za kuvanje

  • U 200 ml hladnog mleka sipajte puding i dobro razmutite. U ostatak mleka sipajte šećer i kuvajte dok ne provri. Sjedinite mleko sa pudingom i mešajte dok se smesa ne zgusne. Prekrijte šerpu sa folijom i ostavite da se ohladi (1 sat).
  • Mikserom umutite prohlađeni puding sa maslacem pa ga podelite na 3 jednaka dela. U jedan deo dodajte kokos, u drugi keks, u treći orahe, pa dobro promešajte. U kalup (prečnika 28 cm) na dno stavite smesu sa kokosom, preko sloj sa keksom i na kraju sloj sa orasima. Tortu stavite u frižider na sat vremena da se stegne, pa konačno prelijte čokoladom. U slatkoj pavlaci otopite čokoladu, pa ravnomerno razlijte preko torte u kalupu, i ostavite da se stegne preko noći.