Go Back

Pita sa krompirom i sirom

Sastojci

  • 500 g PerSu kora
  • 600 gr krompira (narendanog)
  • 1 glavica crnog luka (naseckana)
  • 250 g sitnog sira Belkino
  • 1 jaje
  • so, biber i vegeta po ukusu
  • jaje i susam za premazivanje

  • Izdinstajte crni luk, na malo ulja, dok ne postane staklast pa dodajte krompir. Dinstajte 10 minuta pa začinite po ukusu. Smesu pomešajte sa jajetom i sirom pa ostavite sa strane.
  • Premažite jednu koru uljem, pa preklopite drugom korom na koju ćete staviti dve kašike fila. Zatvorite ivice i urolajte po dužini. Pitu pažljivo savijte u oblik puža, pa stavite u pleh za pečenje (obložen papirom za pečenje). Postupak ponovite dok ne utrošite sve sastojke. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pite, poklopljene alu folijom, pecite 30 minuta na 190°C i još 10-15 minuta bez folije. Služite tople uz Belkino kiselo mleko.