Go Back

Pilav sa piletinom

Sastojci

  • 600 g pilećih bataka sa karabatakom
  • 2 crna luka
  • 2 manja praziluka
  • 1 veći peršun
  • 2 srednje šargarepe
  • par kašika ulja
  • šaka listova svežeg peršuna
  • 200-250g pirinča
  • so i biber po ukusu

  • Očistiti peršun, dve šargarepe, crni luk i jedan praziluk i skuvati supu sa pilećim mesom. Kuvati do sat vremena na srednjoj temperaturi, pa ostaviti po strani.
  • Na malo ulja, u tiganju, izdinstati sitno naseckan luk i praziluk. Dodati sitno naseckan list peršuna, pa dinstati, dok luk ne postane staklast. Po potrebi dodati još ulja, ubaciti pirinač pa prodinstati još par minuta i skloniti sa strane.
  • U veći pekač izliti 1 litar supe, ubaciti izdinstanu smesu, sitno naseckanu obarenu šargarepu i peršun, pa preko nje položiti meso. Peći 40-50 minuta na 180C.