Prodinstajte šargarepu, na maslacu, dok ne omekša. Začinite je sa solju, biberom i muskatnim oraščićem pa ostavite sa strane da se prohladi.
Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca pomešajte sa smesom od šargarepe, a belanca sa prstohvatom soli, pa ih umutite mikserom dok ne postanu penasta. Umućena belanca, malo po malo, dodavajte u smesu od šargarepe, pa lagano promešajte dok se ne sjedine. U pleh, postavite papir za pečenje, pa narendajte sir. Pripremljenu smesu, izlijte preko sira, i ravnomerno je rasporedite. Pecite na 200°C, 20 minuta dok ne porumeni. Koru blago prohladite, pa je izvadite iz pleha, urolajte u krpu i ostavite da se ohladi (sat vremena).
U međuvremenu pripremite fil, tako što ćete viljuškom sitno izgnječiti grčki sir, pa mu dodati pavlaku i seckani peršun.
Razmotajte koru, premažite je filom od sira, pa preko stavite pizza šunku. Na ivicu kore po dužini namažite ajvar. Testo zarolajte, počev od ivice sa ajvarom, pa umotajte ponovo u krpu ili papir za pečenje. Ostavite preko noći u frižideru. Sledećeg dana iseckajte i poslužite uz salatu od pečenih paprika.