Go Back

Posni Wellington

Sastojci

  • 2 srednja batata
  • malo maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • 70 g sušenih vrganja
  • 300 ml tople vode
  • par kašika suncokretovog ulja TO!
  • 1 veći crni luk, naseckan na kockice
  • 200 g pečurki, sitno naseckanih
  • 4 čena belog luka, izgnječenog
  • 70 g prezli
  • 40 g suvih brusnica
  • 70 g krupno seckanih oraha
  • 4 kašike soja sosa
  • 2 kašike Balzamiko sirćeta
  • 4 kašike javorovog sirupa
  • 4 kašike džema od brusnica
  • malo sveže majčine dušice
  • 1 kašika dižon senfa
  • 4 kašike biljnog mleka
  • 500 g posnog lisnatog testa

  • Batat oljuštite, stavite ga u pleh za pečenje (obložen papirom za pečenje), izbockajte viljuškom, pa prelijete uljem i začinite sa solju i biberom. Pecite 40 minuta na 200 stepeni i ostavite sa strane da se prohladi.
  • Vrganje stavite u toplu vodu, promešajte i ostavite sa strane.
  • Na malo ulja, izdinstajte luk, dodajte pečurke, pa dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte vrganje, beli luk, i dinstajte još par minuta. Potom dodati orahe, brusnicu, prezle i ostatak začina, pa dobro izmešajte smesu i ostavite sa strane da se prohladi.
  • Blok lisnatog testa razvijte oklagijom, premažite filom, pa stavite ceo batat u sredinu i urolajte testo. Testo dobro zatvorite po ivicama, premažite mešavinom senfa i mleka, pa pecite na 200C dok testo ne dobije zlatnu boju. Služite toplo uz malo džema od brusnica i salatu po izboru.