Batat oljuštite, stavite ga u pleh za pečenje (obložen papirom za pečenje), izbockajte viljuškom, pa prelijete uljem i začinite sa solju i biberom. Pecite 40 minuta na 200 stepeni i ostavite sa strane da se prohladi.
Vrganje stavite u toplu vodu, promešajte i ostavite sa strane.
Na malo ulja, izdinstajte luk, dodajte pečurke, pa dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte vrganje, beli luk, i dinstajte još par minuta. Potom dodati orahe, brusnicu, prezle i ostatak začina, pa dobro izmešajte smesu i ostavite sa strane da se prohladi.
Blok lisnatog testa razvijte oklagijom, premažite filom, pa stavite ceo batat u sredinu i urolajte testo. Testo dobro zatvorite po ivicama, premažite mešavinom senfa i mleka, pa pecite na 200C dok testo ne dobije zlatnu boju. Služite toplo uz malo džema od brusnica i salatu po izboru.