Paprike ispecite na 200°C na gornjoj poziciji u rerni, opcija grill, dok ne postanu reš sa obe strane. Odstranite im semenke i oljuštite ih. Na ulju izdinstajte crveni i beli luk dok ne omekšaju, pa dodajte mlevenu papriku i sklonite se strane. Očistite ljutu papriku od semenki, pa je iseckajte na krupne komade i ubacite u blender zajedno sa grilovanom paprikom.
Dodajte dinstani luk, sirće, limunovu koru, limunov sok, šećer, origano, so i biber. Izblendirajte smesu i polovinom prelijte prethodno posoljeno i pobibereno meso, pa ga ostavite na 5 – 6 minuta sa strane.
Prebacite meso u tepsiju, pa pecite 30 minuta na 200°C na gornjoj poziciji, opcija grill. Meso viljuškama iscepkajte, pa dodajte još par kašika preliva i dobro izmešajte. Servirajte preko humusa sa malo maslinovog ulja, pa poslužite uz pita hleb i umak.