Go Back

Mafini sa borovnicama

Sastojci

  • 200 g brašna TO!
  • 150 g šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 80 ml ulja TO!
  • 2 jajeta TO!
  • 1 kašika vanila arome
  • 2 kašike soka od limuna
  • 150 g borovnica
  • 25 g smeđeg šećera
  • 1 kašičica cimeta

  • Rernu zagrejte, na 200°C, sa ventilatorom kako bi mafini narasli.
  • Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so pa napravite malo udubljenje u smesi. Dodajte ulje, mleko, jaja, vanilu i sok od limuna pa umutite žicom.
  • Spatulom pomešajte, suve i mokre sastojke, dok se ne sjedine. Dodajte borovnice i brzo sve promešajte.
  • U kalup za mafine, obložen korpicama za mafine, ulijte smesu. U preostala prazna mesta u kalupu sipajte vodu. Ona će pomoći da se mafini ravnomerno ispeku.
  • Mafine pospite mešavinom smeđeg šećera i cimeta pa pecite, 20-25 minuta, dok borovnice ne puste sok.