Go Back

Puslice sa bademima

Sastojci

  • 70 g belanaca TO!
  • prstohvat soli
  • 50 g kristal šečera
  • 80 g mlevenih badema (blanširanih ili sirovih)
  • 80 g šećera u prahu TO!
  • 2 ml arome vanile
  • 1 g crvene prehramene boje u gelu
  • 50 g maslaca, sobne temperature
  • 80 g šećera u prahu TO!
  • 30 g džema od malina
  • 1 kašičica arome vanile
  • par kašika mleka Belkino

  • Belanca umutite mikserom, sa prstohvatom soli, dok ne zapene. Postepeno dodavajte šećer, konstantno muteći, dok ne dobijete čvrst i sjajan šam. Dodajte bademe, šećer u prahu, vanilu i boju. Sve sastojke sjedinite spatulom, mešajući laganim pokretima dok smesa ne postane ređa, toliko da je nalik medu koji pada sa spatule, ne ređa od toga.
  • Špric (sa otvorom po izboru) napunite smesom i u tepsiju, obloženu papirom za pečenje, istisnite puslice (prečnika 6 cm) ostavljajući dovoljno razmaka između njih.
  • Puslice pecite sat vremena, u prethodno zagrejanoj rerni, na 110°C pa ih ostavite da se prohlade.
  • Maslac umutite sa šećerom, dok ne postanepenast, pa dodajte džem od malina, vanilu i par kašika mleka. Nastavite samućenjem dok ne dobijete smesu zgodnu za premazivanje (po potrebi dodajte jošmleka). Puslice premažite filom pa ih spojite i poslužite.