U 1 litar vode sipajte šećer pa ostavite da smesa proključa i šećer se otopi. Ubacite breskve, smanjite temperaturu na srednju jačinu, i poklopite šerpu. Breskve kuvajte 15 minuta pa ih sklonite sa ringle. Dodajte vanilu pa ostavite breskve u šerpi poklopljene još 10 minuta. Nakon toga ih oljuštite (kada se malo prohlade) i uklonite koštice, pa stavite u frižider da se dodatno rashlade.
Maline skuvajte sa šećerom u prahu i limunom. Kada smesa provri sklonite šerpu sa strane, procedite soskroz cediljku, odstraniti semenke pa stavite u frižider na hlađenje.
Badem sitno iseckajte ili ako koristite listiće, kratko ih propržite na tiganju dok ne dobiju zlatastu boju.
U čašu postaviti dve polovine breskve, zalijte sa par kašičica sosa, preko postavite kuglu sladoleda, zalijte sa još malo sosa i pospite sa pečenim bademima. Ukrasite sa svežim malinama i ribizlama.