Go Back

Rolovana piletina sa kulenom

Sastojci

  • 500 g pilećih grudi bez kosti i kože
  • So i biber po ukusu
  • ½ kašičice suvog peršuna
  • ½ kašičice suve majčine dušice
  • ½ kašičice suvog origana
  • ½ kašičice suvog bosiljka
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • ½ kašičice crnog luka u prahu
  • 20 g rendanog parmezana
  • 50 g Delikato slajs kulena
  • 90 g kačkavalja
  • 200 g pasiranog paradajza

  • Pileće grudi zaseći na pola, otvarajući ih kao knjigu, kako bi se dobila ravna i velika šnicla. Lagano ih izlupati čekićem za meso kako bi bile ujednačene debljine.
  • U posudi pomešati sve začine i sa ⅔ smese začiniti šnicle, a preostalu trećinu ostaviti za kasnije.
  • Šnicle posuti rendanim parmezanom, poređati listiće kulena i postaviti po jedan štapić kačkavalja. Pažljivo urolati piletinu i učvrstiti ivice čačkalicama.
  • Rernu zagrejati na 200 °C.
  • U manji pekač sipati 120 ml pasiranog paradajza, položiti rolovane piletine, preliti ostatkom paradajza, začiniti preostalim začinima i posuti rendanim kačkavaljem.
  • Peći oko 30 minuta, dok se piletina potpuno ne ispeče. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi.
  • Služiti uz prilog po izboru.