Go Back

Zapečene korpice

Sastojci

Sastojci (za 10 korpica):

  • 10 kriški tost hleba
  • Malo maslaca ili ulja za podmazivanje kalupa
  • 5 jaja
  • 50 g grčkog jogurta
  • So i biber po ukusu
  • 50 g sendvič kobasica Delikato
  • ½ šolje zelenih maslina
  • Sir za posipanje

Priprema kalupa:

  • Rernu zagrejati na 180°C. Kalup za mafine podmazati maslacem ili uljem.

Formiranje korpica:

  • Kriškama tost hleba iseći koru sa ivica, pa ih istanjiti oklagijom da budu savitljivije. Obložiti svaku šupljinu kalupa jednom kriškom hleba, formirajući korpicu.

Punjenje:

  • U posudi umutiti jaja i grčki jogurt, pa posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati naseckane masline i sendvič kobasicu, pa sve dobro izmešati. Izliti nadev u svaku korpicu.

Pečenje:

  • Po želji posuti korpice rendanim sirom. Peći u rerni 15–20 minuta, dok se jaja ne stegnu i lepo porumene.

Serviranje:

  • Ostaviti da se malo prohlade pre vađenja iz kalupa. Poslužiti uz sveže začinsko bilje ili blagi sos po želji.