U šerpu sipajte ulje i dodajte crni luk naseckan na tanke polumesece. Posolite i poklopite pa ostavite na tihoj vatri da luk sasvim omekša nekih 10 minuta. Ubacite beli luk i šećer pa pojačajte vatru. Dinstajte dok ne počne da se lepi za dno, a zatim dodajte vino.
Kada vino sasvim ispari ubacite brašno, promešajte, dinstajte 3 minuta i zatim nalijte vode da ogrezne. Ubacite kocku supe i majčinu dušicu pa kuvajte poklopljeno na tihoj vatri 10 minuta.
Rernu zagrejte na 210°C ako imate opciju rada samo gornjeg grejača, ukoliko ne zagrejte na 250°C u običnom režimu. Podelite čorbu u četiri vatrostalne posude (dublje keramičke posude), poklopite svaku posudu sa parčetom tosta i pospite rendan sir odzgo. Pobiberite i stavite grančice sveže majčine dušice. Pecite na gornjem nivou dok ne porumeni sir nekih 8-10 minuta.