![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/01/supa-od-luka2.jpg)
Francuska supa od luka
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
45 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
- 1 kg crnog luka
- 3 kašike ulja
- 2 čena belog luka, naseckanog
- 1 kašika žutog šećera
- 1 kašika brašna
- 1 kašika dodatka jelima
- 2 dl belog vina
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kocka goveđe supe
- 250 g gaude
- 4 tost hleba prepečena
- U šerpu sipajte ulje i dodajte crni luk naseckan na tanke polumesece. Posolite i poklopite pa ostavite na tihoj vatri da luk sasvim omekša nekih 10 minuta. Ubacite beli luk i šećer pa pojačajte vatru. Dinstajte dok ne počne da se lepi za dno, a zatim dodajte vino.
- Kada vino sasvim ispari ubacite brašno, promešajte, dinstajte 3 minuta i zatim nalijte vode da ogrezne. Ubacite kocku supe i majčinu dušicu pa kuvajte poklopljeno na tihoj vatri 10 minuta.
- Rernu zagrejte na 210°C ako imate opciju rada samo gornjeg grejača, ukoliko ne zagrejte na 250°C u običnom režimu. Podelite čorbu u četiri vatrostalne posude (dublje keramičke posude), poklopite svaku posudu sa parčetom tosta i pospite rendan sir odzgo. Pobiberite i stavite grančice sveže majčine dušice. Pecite na gornjem nivou dok ne porumeni sir nekih 8-10 minuta.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi francuska supa od luka, luk, ručak
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…