PerSu marketi

Teleća čorba

Teleća čorba

Lako
2 hours
5

Sastojci

  • 2 kašike ulja
  • 200 g crnog luka, sitno naseckanog
  • 2 lovorova lista
  • 200 g šargarepe, sitno naseckane
  • 100 g korena celera, sitno naseckanog
  • 50 g peršuna, sitno naseckanog
  • 50 g paškanata, sitno naseckanog
  • 500 g telećeg mesa, naseckanog na komadiće
  • 150 g krompira, naseckanog na kockice
  • so i biber, po ukusu
  • 1 žumance
  • 2 kašike pavlake
  • limunov sok, po ukusu
  • sveže seckani peršun, po ukusu

  • Zagrejte ulje, u šerpi, dodajte luk i lovorov list pa dinstajte dok luk ne postane staklast. Dodajte šargarepu, celer, peršun i paškanat. Dinstajte 5 minuta dok povrće ne omekša (po potrebi dodajte vodu).
  • Dodajte meso i kratko prodinstajte. Sipajte 2 litre vode i poklopite šerpu na 20 minuta. Dodajte krompir, posolite i pobiberite po ukusu, poklopite i kuvajte 40 minuta dok se meso i krompir ne skuvaju. Po potrebi dodajte vode u toku kuvanja.
  • Kada se meso i povrće skuvaju, pomešajte žumance, pavlaku, limunov sok i peršunov list pa dodajte u čorbu. Promešajte i sklonite sa vatre. Poslužite uz pavlaku i limunov sok.
Tagovi krem čorba, povrće, ručak, teletina, toplo predjelo

Sastojci

  • 2 kašike ulja
  • 200 g crnog luka, sitno naseckanog
  • 2 lovorova lista
  • 200 g šargarepe, sitno naseckane
  • 100 g korena celera, sitno naseckanog
  • 50 g peršuna, sitno naseckanog
  • 50 g paškanata, sitno naseckanog
  • 500 g telećeg mesa, naseckanog na komadiće
  • 150 g krompira, naseckanog na kockice
  • so i biber, po ukusu
  • 1 žumance
  • 2 kašike pavlake
  • limunov sok, po ukusu
  • sveže seckani peršun, po ukusu

Pogledajte i…