PerSu marketi

Reform torta

Reform torta

Srednje
1 hour 30 minutes

Sastojci

  • 12 jaja
  • 280 g šećera
  • 300 g oraha, mlevenih
  • 300 g čokolade
  • 310 g maslaca
  • 1 kesica vanilin šećera

  • Zagrejte rernu na 200°C.
  • Razdvojte belanca od žumanaca, pa belancima dodajte prstohvat soli i mutite dok ne zapene. Postepeno dodavajte 140 g šećera dok ne dobijete čvrsti šam. Postepeno dodavajte mlevene orahe, nežno sjedinjujući spatulom.
  • Pleh, dimenzija 32x42 cm, obložite papirom za pečenje pa izlijte smesu i izravnajte je spatulom. Koru pecite 20 minuta, dok ne porumeni.
  • Veliku šerpu napunite vodom, pa unutra stavite manju šerpu, tako da ne dodiruje vodu. U šerpu stavite žumanca, mutite ih mikserom pa postepeno dodajte 140 g šećera i vanillin šećer. Sve vreme mutite mikserom dok se smesa ne zgusne i postane svetlije boje (10 minuta). Dodajte 150 g čokolade, sitno iseckane, pa spatulom mešajte da se sve sjedini (5 minuta).
  • Mikserom penasto umutite 250 g maslaca, dodajte par kašika fila, pa sve zajedno mutite dok ne sjedinite, uz postepeno dodavanje fila u maslac.
  • Koru isecite na tri jednaka dela zajedno sa papirom za pečenje (lakše ćete skinuti papir kada okrenete koru naopako, nego obrnuto). Uklonite papir sa prve kore, nafilujte koru sa po 200 g fila po sloju, postupak ponovite dok ne završite sa trećim slojem fila. Ostatkom fila premažite tortu sa svih strana.
  • Otopite 150 g čokolade i 60 g maslaca pa tom smesom ukrasite tortu i ostavite u frižideru da se stegne. Dodatno ukrasite seckanim orasima pa poslužite.
Tagovi čokolada, orasi, torta

Sastojci

  • 12 jaja
  • 280 g šećera
  • 300 g oraha, mlevenih
  • 300 g čokolade
  • 310 g maslaca
  • 1 kesica vanilin šećera

Pogledajte i…