Pide sa mesom i sirom

Pide sa mesom i sirom

Lako
3 hours

Sastojci

  • 550 g brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 6 g suvog kvasca
  • 350 ml vode
  • 10 g soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 250 g mlevenog goveđeg mesa
  • 100 g cherry paradajza, naseckanog na četvrtine
  • 40 g ljubičastog luka, sitno naseckanog
  • 1 zelena manja paprika, sitno naseckana
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica gruvane ljute paprike
  • 1/2 kašičice kumina
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 3 jaja
  • 90 g grčkog sira Belkino
  • 135 g rendanog sira
  • 6 kašika maslaca, otopljenog

  • Pomešajte brašno, šećer, kvasac i vodu pa ostavite da se duplira 30 minuta. Dodajte so i ulje pa zamesite testo. Prekrijte krpom i ostavite testo, sat vremena, da se duplira (ili najbolje preko noći u frižideru). Zagrejte rernu na maksimalnu temepraturu. Testo podelite na 6 loptica, pa ih prekrijte krpom da stoje dok pripremate nadeve.
  • Pomešajte meso, so, biber, ljutu papriku, kumin i cimet pa smesi dodajte paradajz, luk i papriku. Sjedinite sve i ostavite sa strane.
  • U drugoj posudi pomešajte 3 jajeta, 90 g grčkog sira Belkino i 135 g rendanog sira pa posolite po ukusu.
  • Tri loptice oklagijom razvijte u ovalni oblik pa premažite smesom za meso. Ivice izdignite preko fila, šavove pritisnite i učvrstite, pa pecite 15 minuta.
  • Preostale tri loptice testa razvijte u ovalni oblik, izdignite ivice i pritisnute šavove, bez fila, pa napravite par rupica u testu viljuškom. Testo pecite 5 minuta probušite rupe u testu ukoliko su se stvorile) pa rasporedite fil podjednako u sve tri i pecite još 10 minuta.
  • Tople pide premažite sa po kašikom otopljenog maslca po ivicama testa i poslužite tople.
Tagovi mleveno meso, pecivo, pide, sir, testo

Sastojci

  • 550 g brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 6 g suvog kvasca
  • 350 ml vode
  • 10 g soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 250 g mlevenog goveđeg mesa
  • 100 g cherry paradajza, naseckanog na četvrtine
  • 40 g ljubičastog luka, sitno naseckanog
  • 1 zelena manja paprika, sitno naseckana
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica gruvane ljute paprike
  • 1/2 kašičice kumina
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 3 jaja
  • 90 g grčkog sira Belkino
  • 135 g rendanog sira
  • 6 kašika maslaca, otopljenog

Pogledajte i…