![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/01/pilav-scaled.jpg)
Pilav sa piletinom
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
2 hours hours 30 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
4.25
Sastojci
- 600 g pilećih bataka sa karabatakom
- 2 crna luka
- 2 manja praziluka
- 1 veći peršun
- 2 srednje šargarepe
- par kašika ulja
- šaka listova svežeg peršuna
- 200-250g pirinča
- so i biber po ukusu
- Očistiti peršun, dve šargarepe, crni luk i jedan praziluk i skuvati supu sa pilećim mesom. Kuvati do sat vremena na srednjoj temperaturi, pa ostaviti po strani.
- Na malo ulja, u tiganju, izdinstati sitno naseckan luk i praziluk. Dodati sitno naseckan list peršuna, pa dinstati, dok luk ne postane staklast. Po potrebi dodati još ulja, ubaciti pirinač pa prodinstati još par minuta i skloniti sa strane.
- U veći pekač izliti 1 litar supe, ubaciti izdinstanu smesu, sitno naseckanu obarenu šargarepu i peršun, pa preko nje položiti meso. Peći 40-50 minuta na 180C.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi hrskava piletina, pilav, pirinač, povrće, ručak
Pogledajte i…