![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/03/IMG_4038-scaled-1-rotated.jpg)
Pečena skuša
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour 5 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 4 skuše, očišćene
- 3 čena belog luka
- 2 grančice ruzmarina
- 10 kašika palente
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1 kašičica vegete
- so
- biber
- maslinovo ulje
- 4 crvene paprike
- 200 g pirinča
- 1 sok od limun
- Skušu iseći na filete, pobiberiti, posoliti pa zaliti sa 2-3 kašike maslinovog ulja i sokom jednog limuna.
- Palentu izmešati sa paprikom i vegetom. U tiganj sipati maslinovo ulje toliko da prekrije dno. Uvaljati filete u palentu pa pržiti po 7-8 minuta sa svake strane. Pored u ulje staviti beli luk i ruzmarin kako bi aromatizovali ulje i ribu. Papriku iseći na trake. Jedan čen belog luka iseći na krupnije komade.
- Na tiganju zagrejati 5 kašika maslinovog ulja pa staviti papriku i beli luk da se prže na laganoj vatri 20 minuta, uz povremeno mešanje. Na kraju posoliti. Pirinač skuvati u 600 ml vode, začiniti po želji.
- Hrskava, aromatična korica, sočna riba, slatka paprika i blagi pirinač su idealan predlog za posni ručak, malo drugačiji od onoga na šta smo navikli.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi pirinač, ručak, skuša
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…