PERSU HUMANITARNA AKCIJA „TOPLI DINAR“ ZAGREJALA 125 DOMOVA NAŠIH KOMŠIJA

Velika PerSu humanitarna akcija „Topli dinar“ koju uspešno, sa svojim partnerima, realizuju osmu godinu zaredom ima za cilj da obezbedi ogrev za najugrožanije, višečlane porodice kojima je ovaj vid podrške potreban, ali i da dodatno doprinese zajednici.

Za razliku od prethodne godine, kada smo zajedno sa našim cenjenim kupcima i saradnicima prikupili sredstva i kroz akciju obezbedili ogrev za 100 domaćinstava, ove godine je 125 porodica zbrinuto.  Broj porodica je simbolično povećan za 25 domaćinstava, jer 2022. godine slavimo 25. rođendan. Drugi razlog je globalna pandemija, koja je dodatno otežala situaciju. Sada, više nego ikada, želimo da se nađemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Od svake realizovane kupovine cenjenih potošača u PerSu marketima širom Srbije, kompanija i njeni dobavljači su se odrekli dela prihoda u periodu od 01-31. oktobra. Veliki doprinos su dali i prijatelji akcije, kompanije Gand kafa, Dijamant, Frikom, Imlek, Marbo, myWorld, Sentella, Sterling i Celjske mesnine, koje su podržale akciju i istakle važnost brige o potrošačima. Sva prikupljena, ali i dodatna sredstva koja je PerSu kompanija opredelila za ovu, sada već tradicionalnu humanitarnu akciju, su usmerena ka nabavci dovoljne količine ogreva za 825 porodica, zaključno sa ovom godinom, koje su predložili lokalni Centri za socijalni rad. Ogrev je nabavljen odmah nakon završetka akcije, a početkom novembra i uručen, kako bi sve porodice spremno dočekale predstojeću zimu.

Kroz upravo završenu akciju PerSu zaposleni, zajedno sa svojim cenjenim kupcima i komšijama, uspeli su da pomognu najugroženijim sugrađanima kroz direktnu i transparentnu donaciju ogreva u preko 90 naseljenih mesta, gde ovaj prodajni lanac i posluje. Zahvaljujemo se svim potrošačima, ali i partnerima, koji su doprineli uspešnoj realizaciji humanitarne akcije “Topli dinar“ i pomogli nam da ove zime svima bude toplo.