Posne punjene suve paprike

Posne punjene suve paprike

Lako
1 hour 30 minutes

Sastojci

  • 12 suvih paprika (većih)
  • par kašika ulja
  • 100 g crnog luka, sitno iseckanog
  • 150 g praziluka, sitno iseckanog
  • 150 g šargarepe, narendane
  • 150 g pirinča, opranog i oceđenog
  • 200 g krompira, narendanog
  • 3 čena belog luka, zgnječenog
  • 2 kašičice slatke paprike
  • 1 kašičica ljute gruvane paprike
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • so I biber po ukusu
  • 100 g mlevenih oraha
  • 50 g krupno seckanih oraha
  • lovorov list
  • 150 ml pasiranog paradajza

  • Paprike dobro operite, prelijte sa 1 litar ključale vode, pa poklopite i ostavite sa strane da se natapaju.
  • Na malo ulja, kratko, izdinstajte luk pa dodajte praziluk i šargarepu. Dinstajte dok ne omekšaju pa dodajte pirinač, kratko prodinstajte, pa dodajte krompir. Naspite 250 ml vode pa dinstajte, uz povremeno mešanje, dok sva voda ne ispari.
  • Kada je pirinač skuvan al dente,dodajte beli luk, kratko prodinstajte pa dodajte suve začine (slatku papriku, ljutu papriku, peršun, so I biber) i konačno orahe. Sve dobro izmešajte, skinite sa ringle, pa začinite još po potrebi.
  • Oceđene paprike filujte i ređajte u vatrostalnu posudu (23x20 cm) u dva reda, gusto poređane. Zalijte ih sa 200 mlvode, koja vam je ostala od natapanja paprika, pospite sa lovorom i zalijte sa pasiranim paradajzom. Poklopite sud ili ga ušuškajte sa alu folijom pa pecite u rerni 45 minuta na 180C. Konačno skinite foliju i zapecite paprike do željene boje. Služite tople uz malo sveže seckanog peršuna.
Tagovi orasi, pasirani paradajz, pirinač, posno, punjene paprike, suve paprike

Sastojci

  • 12 suvih paprika (većih)
  • par kašika ulja
  • 100 g crnog luka, sitno iseckanog
  • 150 g praziluka, sitno iseckanog
  • 150 g šargarepe, narendane
  • 150 g pirinča, opranog i oceđenog
  • 200 g krompira, narendanog
  • 3 čena belog luka, zgnječenog
  • 2 kašičice slatke paprike
  • 1 kašičica ljute gruvane paprike
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • so I biber po ukusu
  • 100 g mlevenih oraha
  • 50 g krupno seckanih oraha
  • lovorov list
  • 150 ml pasiranog paradajza