Karađorđeva šnicla

Karađorđeva šnicla

Lako
45 minutes

Sastojci

  • 600 g telećih šnicli od buta
  • So i biber po ukusu
  • 300 g zrelog kajmaka
  • 100 g brašna
  • 100 g panko prezli
  • ulje za pohovanje
  • 200 g majoneza
  • 3-4 narendana kisela krastavca
  • 2 kašike soka od limuna
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • So i biber po ukusu
  • 500 g krompira
  • 200 g blitve
  • 1/2 kašičice soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka sitno iseckana

  • Teleće šnicle istući čekićem za meso i istanjiti ih u pravougaoni oblik. Posoliti ih sa soli i biberom pa ih nafilovati sa kajmakom, zatvoriti ivice i urolati meso. Najbolje je ovo raditi u streč foliji kako biste nakon što urolate meso, nakon par vrtenja po dasci što bolje oblikovali meso u rolat.
  • Ugrejati ulje u tiganju i pripremiti tri posudice sa brašnom, umućenim jajima i prezlama. Umakati meso u brašno, jaja pa u prezle i peći u vrelom ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Izvaditi meso na papirni ubrus.
  • Pomešati u posudici majonez, kiseli krastavac, sok od limuna, senf, peršun i malo soli i bibera. Obariti u manjoj šerpi oljušteni krompir, iseckan na kocke i blitvu kojoj ste uklonilli stabljiku pa je iseckali na trakice po širini. Bariti u posoljenoj vodi dok se krompir ne skuva pa skinuti sa vatre, procediti i ostaviti da se kratko prohladi.
  • Zagrejati maslinovo ulje u tiganju i dodati beli luk. Kratko prodinstati dok ne postane aromatičan pa dodati krompir i blitvu. Dinstati par minuta mešajući dok krompir dodatno ne omekša i postane sjajne boje. Začiniti po potrebi i služiti kao prillog uz Karađorđevu koju ste prelili prethodno pripremljenim Tartar sosom i ukrasili kriškom limuna sa 4 romboida od crvene paprike.
Tagovi benedikt jaja, kajmak, karađorđeva šnicla, prezle, ručak, teleće šnicle

Sastojci

  • 600 g telećih šnicli od buta
  • So i biber po ukusu
  • 300 g zrelog kajmaka
  • 100 g brašna
  • 100 g panko prezli
  • ulje za pohovanje
  • 200 g majoneza
  • 3-4 narendana kisela krastavca
  • 2 kašike soka od limuna
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • So i biber po ukusu
  • 500 g krompira
  • 200 g blitve
  • 1/2 kašičice soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka sitno iseckana

Pogledajte i…