![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/11/MG_0087-scaled.jpg)
Kroketi sa kiselim kupusom
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Srednje
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
2 hours hours
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
4.50
Sastojci
- 250 ml mleka Belkino
- 250 ml gazirane vode
- 3 jaja
- 300 g brašna
- 20 ml ulja
- prstohvat soli
- 500 g kiselog kupusa, krupno naseckanog
- 1 kašika smeđeg šećera
- 2 lovorova lista
- 3 zrna pimenta (opciono)
- 150 g sitno naseckane slanine Delikato
- 150 g crnog luka, sitno naseckanog
- 200 g pečurki, sitno naseckanih
- 1 kašika crvene slatke paprike
- so i biber po ukusu
- 2 razmućena jaja
- 150 g prezli
- malo ulja za prženje
- Umutite smesu za palačinke (mleko, gazirana voda, jaja, brašno, ulje i so) pa ih ispecite na malo ulja (dobićete 10-12 palačinki).
- Kupus stavite u šerpu, prelijte ga vodom (tik da prekrije kupu), dodajte šećer, piment i lovorov list pa kuvajte dok ne proključa. Smanjite temperaturu pa kuvajte poklopljeno, pola sata, dok kupus ne omekša. Ocedite ga, uklonite začine pa ostavite sa strane.
- Izdinstajte slaninu, dok ne postane hrskava, pa je izvadite napolje. Ubacite crni luk, dinstajte dok ne postane staklast, potom dodajte pečurke pa dinstajte dok ne omekšaju. Konačno dodajte kupus i slatku papriku pa dinstajte par minuta. Na kraju dodajte slaninu i začinite po potrebi (so i biber).
- Dobijenu smesu kratko izblendajte pa sa njom filujte palačinke (2-3 kašike fila po palačinki). Urolajte ih kao burito (zatvorite dve paralelne ivice i zarolajte palačinku) pa umočite najpre u jaja potom u prezle sa svih strana. Pecite ih u vrelom ulju (nije vam potrebno puno ulja, dovoljno je da prekrije dno) dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana. Poslužite uz tartar umak.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi kiseli kupus, kroketi, predjelo, ručak, slane palačinke, slanina, večera
Sastojci
- 250 ml mleka Belkino
- 250 ml gazirane vode
- 3 jaja
- 300 g brašna
- 20 ml ulja
- prstohvat soli
- 500 g kiselog kupusa, krupno naseckanog
- 1 kašika smeđeg šećera
- 2 lovorova lista
- 3 zrna pimenta (opciono)
- 150 g sitno naseckane slanine Delikato
- 150 g crnog luka, sitno naseckanog
- 200 g pečurki, sitno naseckanih
- 1 kašika crvene slatke paprike
- so i biber po ukusu
- 2 razmućena jaja
- 150 g prezli
- malo ulja za prženje