PerSu marketi

Pasulj prebranac

Pasulj prebranac

Lako
2 sata
5

Sastojci

  • 250 g pasulja tetovca
  • so i biber po ukusu
  • 50 dl ulja
  • 250 g crnog luka naseckanog na kolutove
  • 3 čena belog luka, naseckana na listiće
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1/2 kašičice ljute gruvane paprike
  • par listića lovora
  • Delikato kobasica naseckana na kolutiće (opciono)

  • Pasulj operite, prelijte vodom i kuvajte dok ne proključa. Prospite vodu, sipajte novu, kuvajte do ključanja, pa bacite i tu vodu. Sipajte toplu vodu, posolite je, kuvajte sat vremena dok se pasulj konačno ne skuva. Procedite pasulj, ali sačuvajte jednu čašu vode u kojoj se kuvao. Dodajte pola kašike slatke paprike i bibera po ukusu, promešajte i ostavite sa strane.
  • Na tiganju izdinstajte naseckane kolutiće kobasice, pa ih dodajte pasulju i dobro sjedinite.
  • U istom tiganju izdinstajte crni i beli luk na par kašika ulja. Posolite malo luk, dodajte pola kašike slatke paprike i pola kašičice ljute paprike, pa sklonite tiganj sa strane.
  • Na dno vatrostalne posude sipajte malo ulja, pa stavite red pasulja, red luka, red pasulja, red luka i konačno završite sa pasuljem od gore. Dodajte malo lovorovog lišća, pa stavite se peče na 180 stepeni do sat vremena, odnosno dok se ne zapeče od gore a tečnost ispari.
Tagovi glavno jelo, kobasica, lovorov list, pasulj, prebranac, ručak

Sastojci

  • 250 g pasulja tetovca
  • so i biber po ukusu
  • 50 dl ulja
  • 250 g crnog luka naseckanog na kolutove
  • 3 čena belog luka, naseckana na listiće
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1/2 kašičice ljute gruvane paprike
  • par listića lovora
  • Delikato kobasica naseckana na kolutiće (opciono)

Pogledajte i…