![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/01/MG_5216a-scaled.jpg)
Heljdopita
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour 15 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 2 jaja
- 150 g heljdinog brašna
- 300 g pšeničnog brašna TO!
- 4,5 dl mleka Belkino
- 4,5 dl gazirane vode
- 1 kašičica soli
- 250 g zrelog sira
- 200 g kajmaka
- 100 g sitnog sira Belkino
- 3 jaja
- 10 kašičica ulja
- Umutite smesu za palačinke od 2 jaja, heljdinog brašna, pšeničnog brašna, mleka, gazirane vode i soli. Ispecite palačinke i ostaviti ih sa strane da se prohlade (dobićete 10-12 komada).
- U međuvremenu pripremite fil, tako što ćete pomešati i viljuškom izgnječiti zreli sir sa kajmakom, sitnim sirom, jajima i uljem.
- Kalup (prečnika 22 cm) premažite uljem, staviti jednu palačinku na dno pa je premažite prethodno pripremljenim filom. Postupak ponavljajte, dok ne utrošite sve sastojke i postavite poslednju palačinku. Pitu isecite unakrsno na parčad, pa zalijte ostatkom smese. Pecite 30 minuta na 200C, dok ne dobije zlatnu boju.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi doručak, heljdopita, kajmak, ručak, sitan sir, slana pita, slane palačinke, večera
Sastojci
- 2 jaja
- 150 g heljdinog brašna
- 300 g pšeničnog brašna TO!
- 4,5 dl mleka Belkino
- 4,5 dl gazirane vode
- 1 kašičica soli
- 250 g zrelog sira
- 200 g kajmaka
- 100 g sitnog sira Belkino
- 3 jaja
- 10 kašičica ulja
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…