Slani rolat od šargarepe

Slani rolat od šargarepe

Lako
2 hours 27 minutes
5

Sastojci

  • Prodinstajte šargarepu, na maslacu, dok ne omekša. Začinite je sa solju, biberom i muskatnim oraščićem pa ostavite sa strane da se prohladi.
  • Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca pomešajte sa smesom od šargarepe, a belanca sa prstohvatom soli, pa ih umutite mikserom dok ne postanu penasta. Umućena belanca, malo po malo, dodavajte u smesu od šargarepe, pa lagano promešajte dok se ne sjedine. U pleh, postavite papir za pečenje, pa narendajte sir. Pripremljenu smesu, izlijte preko sira, i ravnomerno je rasporedite. Pecite na 200°C, 20 minuta dok ne porumeni. Koru blago prohladite, pa je izvadite iz pleha, urolajte u krpu i ostavite da se ohladi (sat vremena).
  • U međuvremenu pripremite fil, tako što ćete viljuškom sitno izgnječiti grčki sir, pa mu dodati pavlaku i seckani peršun.
  • Razmotajte koru, premažite je filom od sira, pa preko stavite pizza šunku. Na ivicu kore po dužini namažite ajvar. Testo zarolajte, počev od ivice sa ajvarom, pa umotajte ponovo u krpu ili papir za pečenje. Ostavite preko noći u frižideru. Sledećeg dana iseckajte i poslužite uz salatu od pečenih paprika.
Tagovi ajvar, grčki sir, pavlaka, peršun, pizza šunka, predjelo, šargarepa, sir za meze, slani rolat

Sastojci


Pogledajte i…