![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/01/krempita2-scaled.jpg)
Bledska krempita
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 500 g lisnatog testa
- 1 l svežeg mleka Belkino
- 6 jaja
- 11 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 2 kašike gustina
- 2 vanil šećera
- 500 ml mlečne slatke pavlake
- šećer u prahu za posipanje
- Oba bloka lisnatog testa istanjite oklagijom (na dimenziju tepsije) pa pecite 15-20 minuta na 200°C, poklopljeno težim plehom od gore. Kore ostavite da se ohlade.
- U međuvremenu, razdvojite belanca od žumanaca. Žumanca umutite sa 4 kašike šećera dok ne postanu svetle boje. Dodajte brašno i gustin pa dobro umutite. Sipajte 0.2 l hladnog mleka i sjediniti smesu. Zagrejte 0.8 l mleka, do ključanja, pa dodajte 5 kašika šećera i uz neprekidno mešanje dodajte fil od žumanaca. Mešajte dok se ne zgusne. Belanca umutite sa prstohvatom soli dok ne zapene, pa dodajte 2 kašike šećera. Mutite dok se ne umute u čvrsti šam. Polako dodavajte šam u kremu i mešajte. Konačno dodajte vanilin šećer i dobro sjedinite.
- Fil izlijte preko kore i ostavite sa stane.
- Slatku pavlaku umutite, pa je izlijte preko fila, i ravnomerno rasporedite.
- Preklopite drugom polovinom lisnatog testa i ostavite dva sata na hladnom da se stegne. Najbolje preko noći.
- Konačno neposredno pred služenje, pospite šećerom u prahu.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi dezert, kokos mleko, kremasti kolač, krempita, lisnato testo, slatka pavlaka, vanil krem
Sastojci
- 500 g lisnatog testa
- 1 l svežeg mleka Belkino
- 6 jaja
- 11 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 2 kašike gustina
- 2 vanil šećera
- 500 ml mlečne slatke pavlake
- šećer u prahu za posipanje
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…