![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/05/MG_0792-scaled.jpg)
Mramorni kuglof
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
- 250 g maslaca, iseckanog na kockice sobne temperature
- 250 g šećera u prahu
- 3 jaja
- 2 kašike ruma
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 125 ml mleka Belkino + 25ml za tamni deo
- 30 g kakao praha
- Mikserom penasto umutiti maslac pa postepeno dodavati šećer, jedno po jedno jaje i rum. Sve dobro umutiti pa dodati polovinu brašna i prašak za pecivo. Mutiti sa postepenim dodavanjem mleka i konačno dodati drugu polovinu brašna.
- Zagrejati rernu na 180°C. U nauljeni kalup za kuglof dodati ⅔ smese, a u ostatak smese dodati kakao prah i 25 ml mleka. Izliti u kalup, preko žute smese, pa viljuškom nekoliko puta u krug proći mešajući sadržaj u kalupu.
- Peći 50 minuta. Ostaviti da se kuglof blago prohladi u kalupu pa ga iseći i poslužiti.
- Opciono: Iscediti 1/4 limuna pa pomešati sa 125 g šećera u prahu dok ne dobijete smesu koja se lepo razliva. Preliti kuglof sa smesom i poslužiti.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi dezert, kakao, kuglof, limun, rum
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…