PerSu marketi

Baumkuchen

Baumkuchen

Srednje
1 sat 30 minuta

Sastojci

  • 6 jaja TO!
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g maslaca, sobne temperature
  • 150 g marcipana, narendanog
  • 1 pomorandža, narendana kora
  • 30 ml ruma
  • 100 g gustina
  • 130 g brašna TO!
  • 150 g džema od kajsija
  • 100 g slatke pavlake
  • 150 g čokolade za jelo i kuvanje Fina
  • 50 g bele čokolade (opciono)
  • 15 ml maslinovog ulja (opciono)
  • 25 g listića badema za ukrašavanje(opciono)

  • Razdvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite sa malo soli dok ne zapene. Postepeno dodavajte 100 g šećera, pa umutite u čvrst šam i ostavite sa strane.
  • Umutite maslac, šećer i vanillin šećer dok ne postanu kremasti. Dodajte marcipan, narandžinu koru i rum pa dobro sjedinite. Ubacite gustin i brašno,pa umutite mikserom. Belanca dodavajte malo po malo, pa spatulom sjedinite pažljivim pokretima.
  • Nauljiti kalup za kuglof, dobro sa svih strana, pa sipajte malo smese (100-150 g) i pecite u rerni na 200°C na srednjoj poziciji (na gornjem grejaču ili gril funkciji), okvirno 4-5 minuta, dok ne dobije zlatno braon boju. Izvadite kolač iz rerne i preko zapečene površine pažljivo razmažite sledeće 2-3 kašike testa, pa opet pecite 4-5 minuta. Postupak ponavljajte dok ne utrošite svu smesu. Mi smo za prvi i poslednji sloj sipali po 180 g smese, dok smo za ostale slojeve sipali po 150 g, tako da ukupno imamo 7 slojeva. Ostavite kolač da se prohladi, pa ga premažite džemom od kajsija.
  • Otopite slatku pavlaku sa crnom čokoladom pa prelijte kolač. Kada se stegne, otopite belu čokoladu sa maslinovim uljem, pa ukrasite kolač sa šarama. Po želji, kolač možete ukrasiti bademovim listićima pred služenje.
Tagovi čokolada, dezert, džem od kajsije, kolač drvo, marcipan, pomorandža, rum, slojevito pečeni kolač, suvi kolač

Sastojci

  • 6 jaja TO!
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g maslaca, sobne temperature
  • 150 g marcipana, narendanog
  • 1 pomorandža, narendana kora
  • 30 ml ruma
  • 100 g gustina
  • 130 g brašna TO!
  • 150 g džema od kajsija
  • 100 g slatke pavlake
  • 150 g čokolade za jelo i kuvanje Fina
  • 50 g bele čokolade (opciono)
  • 15 ml maslinovog ulja (opciono)
  • 25 g listića badema za ukrašavanje(opciono)

Pogledajte i…