PerSu marketi

Piletina Kijev

Piletina Kijev

Lako
1 sat

Sastojci

  • 500 g pilećih grudi
  • 4 čena belog luka
  • 125 g maslaca, sobne temperature
  • 8 g svežeg peršuna, sitno naseckanog
  • so i biber po ukusu
  • 50 g panko prezli
  • 3 jajeta, umućena TO!
  • 50 g brašna TO!
  • 1 l ulja za prženje TO!

  • Maslac pomešajte sa usitnjenim belim lukom i peršunom, pa ga posolite i pobiberite po ukusu. Formirajte ga u početni oblik maslaca, pa ostavite da se prohladi u zamrzivaču dok pripremate meso.
  • Belo meso isecite nožem, po dužini, pa ga istanjite čekićem za meso. Predlažemo da foliju postavite ispod i preko mesa, kako se ne bi oštetilo. Maslac isecite na polovinu, po dužini, pa postavite štapić maslaca u meso i zarolajte ga. Pomoću prijanjajuće folije upakujte meso, kako bi se dobro rasporedilo sa svih strana, i kako ne bi bilo rupa kroz koje bi maslac mogao da iscuri. Meso ostavite u zamrzivač da se ohladi na 5 minuta.
  • Meso pohujte, umakanjem u brašno (koje ste takođe posolili i pobiberili po ukusu), jaja pa u prezle. Ukoliko je potrebno umočite ponovo u jaja, pa u prezle (na mestima na kojima primetite rupe). Pecite u vrelom ulju, dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana. Ostavite da se ocedi od ulja, pa zapecite u rerni na 200C, nekih 15-20 minuta. Služite odmah uz prilog po izboru. Mi smo koristili bulgur. Bulgur pripremate tako što 100 g bulgura prelijete sa 200 ml ključale vode i ostavite poklopljeno sa strane na 10 minuta.
Tagovi beli luk, kijev, maslac, peršun, piletina, prezle, ručak

Sastojci

  • 500 g pilećih grudi
  • 4 čena belog luka
  • 125 g maslaca, sobne temperature
  • 8 g svežeg peršuna, sitno naseckanog
  • so i biber po ukusu
  • 50 g panko prezli
  • 3 jajeta, umućena TO!
  • 50 g brašna TO!
  • 1 l ulja za prženje TO!

Pogledajte i…