![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/01/oblande-scaled.jpg)
Oblande sa orasima i mlekom
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
2 hours hours 30 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
3
Sastojci
- 1.5 l mleka
- 750 g šećera
- 400 g mlevenih oraha
- 1 pakovanje oblandi
- U odgovarajuću šerpu sipajte mleko i šećer, promešajte, pa ostavite da se kuvaju na umerenoj temperaturi. Od trenutka ključanja nastavite da kuvate, uz povremeno mešanje dok ne uvri polovina mleka. Za to će vam trebati malo više vremena, 1-2 sata, sve zavisi od jačine ringle i šerpe. Pazite svakako da ne zagori, pa povremeno mešajte tokom kuvanja.
- Kada polovina mleka uvri, sklonite sa ringle pa dodajte orahe, i ponovo promešajte da se sve lepo sjedini.
- Ostavite fil sa strane da se ohladi, pa tek onda filujte oblande (mažete stranu sa krupnijim kvadratićima). Složenu oblandu pritisnite nečim teškim, kako bi se kore zalepile jedne za drugu, i ostavite na hladnom mestu. Secite na romboide i služite prohlađeno.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi bakin recept, kolač, mleko, oblande, orasi
Pogledajte i…