
Oblande sa orasima i mlekom

Lako

2 hours hours 30 minutes minutes

3
Sastojci
- 1.5 l mleka
- 750 g šećera
- 400 g mlevenih oraha
- 1 pakovanje oblandi
- U odgovarajuću šerpu sipajte mleko i šećer, promešajte, pa ostavite da se kuvaju na umerenoj temperaturi. Od trenutka ključanja nastavite da kuvate, uz povremeno mešanje dok ne uvri polovina mleka. Za to će vam trebati malo više vremena, 1-2 sata, sve zavisi od jačine ringle i šerpe. Pazite svakako da ne zagori, pa povremeno mešajte tokom kuvanja.
- Kada polovina mleka uvri, sklonite sa ringle pa dodajte orahe, i ponovo promešajte da se sve lepo sjedini.
- Ostavite fil sa strane da se ohladi, pa tek onda filujte oblande (mažete stranu sa krupnijim kvadratićima). Složenu oblandu pritisnite nečim teškim, kako bi se kore zalepile jedne za drugu, i ostavite na hladnom mestu. Secite na romboide i služite prohlađeno.

Tagovi bakin recept, kolač, mleko, oblande, orasi
Pogledajte i…