![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/01/baklava-visnja2-scaled-e1642789028522.jpg)
Baklava sa višnjama
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
50 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 500 g kora za pitu
- 800 g višanja
- 3 jaja
- 250 ml ulja
- 250 g jogurta Belkino
- 250 g griza
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 250 g kristal šećera
- 1 limun naseckan na kolutove
- Umutite fil od jaja, ulja, jogurta, griza, šećera u prahu, praška za pecivo i vanilin šećera. Nauljite tepsiju pa ređajte sledećim redosledom: kora, fil, kora, fil, kora, fil, višnje i tako dok ne potrošite sve sastojke. Trebaće vam pola manje kutlače fila po kori, kao i kutlača višanja za tri kore.
- Ređanje baklave završite sa slojem fila. Isecite baklavu na parčad oštrim nožem. Pecite u rerni na 200°C nekih 15 minuta dok ne porumeni.
- U međuvremenu, skuvajte šećer i vodu, do 10 minuta dok ne postane sirupast. Ubacite limun u smesu i izlijte preko tople baklave.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi baklava, dezert, gotove kore, limun, višnje
Sastojci
- 500 g kora za pitu
- 800 g višanja
- 3 jaja
- 250 ml ulja
- 250 g jogurta Belkino
- 250 g griza
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 250 g kristal šećera
- 1 limun naseckan na kolutove
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…