Baklava sa višnjama

Baklava sa višnjama

Lako
50 minutes
5

Sastojci

  • 500 g kora za pitu
  • 800 g višanja
  • 3 jaja
  • 250 ml ulja
  • 250 g jogurta Belkino
  • 250 g griza
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 250 g kristal šećera
  • 1 limun naseckan na kolutove

  • Umutite fil od jaja, ulja, jogurta, griza, šećera u prahu, praška za pecivo i vanilin šećera. Nauljite tepsiju pa ređajte sledećim redosledom: kora, fil, kora, fil, kora, fil, višnje i tako dok ne potrošite sve sastojke. Trebaće vam pola manje kutlače fila po kori, kao i kutlača višanja za tri kore.
  • Ređanje baklave završite sa slojem fila. Isecite baklavu na parčad oštrim nožem. Pecite u rerni na 200°C nekih 15 minuta dok ne porumeni.
  • U međuvremenu, skuvajte šećer i vodu, do 10 minuta dok ne postane sirupast. Ubacite limun u smesu i izlijte preko tople baklave.
Tagovi baklava, dezert, gotove kore, limun, višnje

Sastojci

  • 500 g kora za pitu
  • 800 g višanja
  • 3 jaja
  • 250 ml ulja
  • 250 g jogurta Belkino
  • 250 g griza
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 250 g kristal šećera
  • 1 limun naseckan na kolutove

Pogledajte i…