Kesten pire poslastica

Kesten pire poslastica

Lako
43 minutes
5

Sastojci

Za tri čaše

  • 100 g keksa
  • 25 g maslaca
  • par kašika mleka Belkino
  • 120 g slatke pavlake
  • 100 g krem sira ili maskarpone sira
  • malo arome ruma po ukusu
  • 200 g kesten pirea
  • 50 g sitno seckane čokolade
  • 50 g sitno seckanog pečenog lešnika

  • Pomešajte plazmu, maslac i mleko, kao što biste za cheesecake da dobijete homogenu smesu, ali je nemojte utiskivati u dno čaše, već je samo blago utisnite po sredini i ostavite da izgleda zrnasto sa strane.
  • Umutite slatku pavlaku i odvadite 20g pavlake za spremanje fila od kestena. Sitno izmrvite viljuškom ili narendajte kesten pire pa ga pomešajte sa slatkom pavlakom i ostavite po strani.
  • Ostatak slatke pavlake pomešajte sa krem sirom i dodajte malo ruma po ukusu u ovu smesu (ako želite dodajte i šećer) pa napunite špric sa ovom smesom i sipajte preko plazma sloja.
  • Preko ovog fila, pospite sitno naseckanu čokoladu pa preko stavite kesten pire sloj i konačno pospite sitno seckanim lešnikom.
Tagovi dezert, kesten pire

Sastojci

Za tri čaše

  • 100 g keksa
  • 25 g maslaca
  • par kašika mleka Belkino
  • 120 g slatke pavlake
  • 100 g krem sira ili maskarpone sira
  • malo arome ruma po ukusu
  • 200 g kesten pirea
  • 50 g sitno seckane čokolade
  • 50 g sitno seckanog pečenog lešnika

Pogledajte i…