![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/05/MG_9471a-1-scaled.jpg)
Šarlota sa jagodama
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
3.50
Sastojci
- 700 g jagoda
- 210 g piškota
- 150 g šećera
- 1 limun
- 1 želatin (10g)
- 10 ml vanile
- 300 ml mlečne slatke pavlake
- Očistite 500 g jagoda i naseckajte ih na polovine. Uzmite dvadesetak piškota i odstranite im jedan kraj (3 cm), kako bi mogle ravno da stoje.
- U manju šerpu stavite 150 ml vode, 75 g šećera i rendanu koru limuna. Kuvajte dok se šećer ne rastopi, pa ostavite sa strane da se prohladi.
- Izblendirajte 400 g jagoda. Želatin pripremite, prema uputstvu sa pakovanja, pa ostavite sa strane.
- U šerpu, srednje veličine, stavite izblendirane jagode, dodajte 75 g šećera i vanilu. Ostavite da proključa, pa dodajte želatin. Kuvajte još par minuta pa ostavite po strani, da se dobro prohladi.
- Umutite slatku pavlaku i ostavite je po strani.
- Iseckane piškote umačite u sirup pa ih postavite u kalup (isečenim delom dole, šećernim delom ka prstenu). Ostatak (natopljenih) piškota postavite na dno, pa iseckanim komadićima popunite eventualne rupe. Izlijte 1/3 fila od jagoda, poređajte 100 g iseckanih jagoda, pa konačno prelijte ostatkom fila.
- Stavite u frižider na 4 sata, da se prohladi, pa pospite ostatkom seckanih jagoda.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi brzo, jagode, lagano, limun, osvežavajuće, piškote, torta, vanila
Pogledajte i…