PerSu marketi

Musaka sa tikvicama i krompirom

Musaka sa tikvicama i krompirom

Lako
1 hour
5

Sastojci

  • 25 ml ulja TO!
  • 200 g naseckanog crnog luka
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • 700 g mlevenog mesa, svinjskog ili mešanog
  • 2 kašičice slatke paprike
  • 1 kašika vegete
  • 1 kašika ljute gruvane paprike (opciono)
  • 1 kašičica suve majčine dušice
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • so i biber po ukusu
  • 1 kg oljuštenog krompira, naseckanog na kolutove
  • 250 g tikvica, naseckanih na kolutove
  • 3 jajeta TO!
  • 100 g jogurta Belkino
  • 200 g kisele pavlake Belkino

  • Crni luk izdinstajte na ulju, dok ne postane staklast, pa dodajte beli luk i kratko prodinstajte. Dodajte mleveno meso pa dinstajte dok ne promeni boju. Dodajte začine, dobro sjedinite pa sklonite sa vatre.
  • U vatrostalnoj tepsiji poređajte polovinu krompira na dno pekača, prelijte polovinom fila, preko poređajte sloj tikvica praćen ostatkom fila i konačno prekrijte ostatkom krompira.
  • Pecite u rerni na 220C dok pripremate fil.
  • Razmutite jaja sa jogurtom i kiselom pavlakom, prelijte preko musake, pa pecite još 40-50 minuta (po potrebi pokrijte folijom). Servirati toplo uz sveže seckani peršun.
Tagovi jogurt, krompir, mleveno meso, musaka, pavlaka, peršun, ručak, tikvice

Sastojci

  • 25 ml ulja TO!
  • 200 g naseckanog crnog luka
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • 700 g mlevenog mesa, svinjskog ili mešanog
  • 2 kašičice slatke paprike
  • 1 kašika vegete
  • 1 kašika ljute gruvane paprike (opciono)
  • 1 kašičica suve majčine dušice
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • so i biber po ukusu
  • 1 kg oljuštenog krompira, naseckanog na kolutove
  • 250 g tikvica, naseckanih na kolutove
  • 3 jajeta TO!
  • 100 g jogurta Belkino
  • 200 g kisele pavlake Belkino

Pogledajte i…