Pohovane paprike sa sirom

Pohovane paprike sa sirom

Srednje
3 hours
4

Sastojci

  • Paprike poređajte u pleh, na funkciju gornji grejač (temperatura max), pa pecite 34 minuta (po 17 minuta sa svake strane). Potom ih izvadite napolje i ostavite da se prohlade za ljuštenje. Očistite paprike od ljuske, isecite ih po jednoj strani, pa im uklonite peteljku i semenke.
  • Razmutite 3 jaja, pripremite kukuruzno brašno, pa u vrelom ulju pecite paprike tako što ćete ih umakati u jaje pa u brašno. Ostavite ih sa strane na papiru, da se ocede od ulja, pa pripremite fil. Ukoliko želite da ubrzate pripremu, paprike možete samo uvaljati u jaja i brašno, pa poređati u pleh sa sirom (bez pohovanja u ulju), a možete ih i „klot“ ređati bez umakanja u jaja i brašno. Prethodno pohovanje će jelu dati dodatnu hrskavost i teksturu, dok će ostali načini pojednostaviti i ubrzati sam proces pripreme.
  • Razmutite 2 jaja pa dodajte grčki sir, kajmak, zreli sir, beli luk, sveži peršun, so i biber. Sve dobro izgnječite i sjedinite. U vatrostalnu posudu ređajte red paprike pa red fila (završite sa paprikom). Razmutite 2 jaja, prelijte ih preko paprike, i konačno pospite rendanim sirom. Pecite 20-30 minuta na 210°C. Ostavite da se prohladi, pa isecite i poslužite.
Tagovi grčki sir, kajmak, pizza sir, pohovane paprike, ručak

Sastojci


Pogledajte i…