![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/08/MG_6837-scaled.jpg)
Grčka paradajz supa
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 srednji luk, sitno naseckan
- 4 čena belog luka, sitno naseckana
- 15 g paradajz paste
- 750 ml povrtnesupe (ili 1 kocka povrtne supe rastvorena u 750 ml ključale vode)
- 500 ml pasiranog paradajza
- 2 kašičice origana
- kašičica šećera
- par listića lovora
- kašičica ljute gruvane paprike (opciono)
- 200 g orzo testenine (ili druge vrste po ukusu)
- so i biber po ukusu
- Grčki sir Belkino za posipanje
- Izdinstajte crni luk, dok ne postane staklast, pa dodajte beli luk. Kratko prodinstajte pa dodajte paradajz pastu. Nakon nekoliko minuta dinstanja, dodajte supu i pasirani paradajz pa ostavite da provri.
- Začinite sa origanom, šećerom, lovorom i ljutom paprikom pa smanjite temperaturu, da tiho krčka.
- Nakon nekih 5-10 minuta dodajte orzo testeninu. Posolite i pobiberite po ukusu. Supu isključite kada se testenina skuva. Poslužite uz malo grčkog sira i sitno naseckanim začinskim biljem.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi grčki sir, lovorov list, origano, paprika, paradajz, ručak, supa, testenina
Sastojci
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 srednji luk, sitno naseckan
- 4 čena belog luka, sitno naseckana
- 15 g paradajz paste
- 750 ml povrtnesupe (ili 1 kocka povrtne supe rastvorena u 750 ml ključale vode)
- 500 ml pasiranog paradajza
- 2 kašičice origana
- kašičica šećera
- par listića lovora
- kašičica ljute gruvane paprike (opciono)
- 200 g orzo testenine (ili druge vrste po ukusu)
- so i biber po ukusu
- Grčki sir Belkino za posipanje