Grčka paradajz supa
Lako
1 hour hour
5
Sastojci
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 srednji luk, sitno naseckan
- 4 čena belog luka, sitno naseckana
- 15 g paradajz paste
- 750 ml povrtnesupe (ili 1 kocka povrtne supe rastvorena u 750 ml ključale vode)
- 500 ml pasiranog paradajza
- 2 kašičice origana
- kašičica šećera
- par listića lovora
- kašičica ljute gruvane paprike (opciono)
- 200 g orzo testenine (ili druge vrste po ukusu)
- so i biber po ukusu
- Grčki sir Belkino za posipanje
- Izdinstajte crni luk, dok ne postane staklast, pa dodajte beli luk. Kratko prodinstajte pa dodajte paradajz pastu. Nakon nekoliko minuta dinstanja, dodajte supu i pasirani paradajz pa ostavite da provri.
- Začinite sa origanom, šećerom, lovorom i ljutom paprikom pa smanjite temperaturu, da tiho krčka.
- Nakon nekih 5-10 minuta dodajte orzo testeninu. Posolite i pobiberite po ukusu. Supu isključite kada se testenina skuva. Poslužite uz malo grčkog sira i sitno naseckanim začinskim biljem.
Tagovi grčki sir, lovorov list, origano, paprika, paradajz, ručak, supa, testenina
Sastojci
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 srednji luk, sitno naseckan
- 4 čena belog luka, sitno naseckana
- 15 g paradajz paste
- 750 ml povrtnesupe (ili 1 kocka povrtne supe rastvorena u 750 ml ključale vode)
- 500 ml pasiranog paradajza
- 2 kašičice origana
- kašičica šećera
- par listića lovora
- kašičica ljute gruvane paprike (opciono)
- 200 g orzo testenine (ili druge vrste po ukusu)
- so i biber po ukusu
- Grčki sir Belkino za posipanje