PerSu marketi

Zapečene palačinke sa piletinom

Zapečene palačinke sa piletinom

Srednje
2 hours
5

Sastojci

  • 3 kašike ulja TO!
  • 200 g sitno naseckanog belog luka
  • 4 čena sitno naseckanog belog luka
  • 250 g naseckanih pečurki
  • 500 g piletine, naseckane na zalogaje
  • 1/2 kašičice suvog peršuna
  • 1/2 kašičice suve majčine dušice
  • so i biber po ukusu
  • 30 g maslaca
  • 30 g pšeničnog brašna TO!
  • 500 ml mleka TO!
  • 150 g gorgonzole
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščića
  • so i biber po ukusu
  • 10 palačinki
  • 100 g rendanog pizza sira Belkino

  • Luk izdinstajte, na ulju, dok ne postane staklast pa dodajte beli luk i kratko prodinstajte. Dodajte pečurke, dinstajte dok ne omekšaju, pa dodajte piletinu i dinstajte dok se ne ispeče. Dodajte začine i sklonite sa vatre.
  • Otopite maslac pa dodajte brašno, dinstajte dok se brašno ne ugreje. Postepeno dodavajte mleko pa kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte gorzgonzolu, mešajte dok se ne istopi. Dodajte začine, pa sklonite sa strane.
  • Dve kutlače fila od gorgonzole dodajte piletini i dobro promešajte. Palačinke filujte sa nadevom I ređajte ih u pekač. Prelijte ostatkom fila od gorgonzola i narendanim sirom.
  • Pecite u rerni 15-20 minuta na 200°C, dok se sir ne otopi. Služite toplo uz salatu po izboru.

Za 10 palačinki

  • Umutite 3 jaja, 325 g brašna, 500 ml mleka, 125 ml gazirane vode, 5 ml ulja i prstohvat soli.
  • Smesu pecite, na malo ulja, u tiganju za palačinke.
Tagovi gorfonzola, mleko, pečurke, piletina, pizza sir, ručak, slane palačinke, večera

Sastojci

  • 3 kašike ulja TO!
  • 200 g sitno naseckanog belog luka
  • 4 čena sitno naseckanog belog luka
  • 250 g naseckanih pečurki
  • 500 g piletine, naseckane na zalogaje
  • 1/2 kašičice suvog peršuna
  • 1/2 kašičice suve majčine dušice
  • so i biber po ukusu
  • 30 g maslaca
  • 30 g pšeničnog brašna TO!
  • 500 ml mleka TO!
  • 150 g gorgonzole
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščića
  • so i biber po ukusu
  • 10 palačinki
  • 100 g rendanog pizza sira Belkino

Pogledajte i…