![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/03/JRAD8453-scaled.jpg)
Pohovane paprike punjene sirom
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
45 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
- 6 pečenih paprika
- 250 g grčkog sira Belkino
- 200 g milerama
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica bosiljka
- biber
- 1 pakovanje prezli
- 6 jaja
- ulje za prženje
- Paprike oljuštite.
- U činiji pomešajte grčki sir sa mileramom i dodajte začine. Dobro promešajte, pa punite paprike smesom od sira.
- U posebne tacne ulupajte jaja i sipajte prezle. Umačite napunjene paprike prvo u jaja, pa u prezle pa ponovite postupak još jednom. U vruć tiganj sipajte ulje otprilike debljine prsta pa ga zagrejte na srednjoj vatri.
- Pecite paprike dok ne porumene sa obe strane. Služite uz pire krompir sa kriškama limuna.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi paprike, pohovane paprike, sir, večera
Sastojci
- 6 pečenih paprika
- 250 g grčkog sira Belkino
- 200 g milerama
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica bosiljka
- biber
- 1 pakovanje prezli
- 6 jaja
- ulje za prženje
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…