PerSu marketi

Hačapuri

Hačapuri

Lako
3 sati
5

Sastojci

  • 600 g brašna TO!
  • 200 ml toplog mleka Belkino
  • 100 ml toplog mleka Belkino za fil
  • 200 ml tople vode
  • 60 ml ulja TO!
  • 10 g suvog kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašika soli
  • 200 g rendane mozzarele
  • 200 g grčkog sira Belkino
  • 4 jaja TO!
  • 80 g maslaca
  • so i biber po ukusu

  • Zamesite testo od brašna, mleka, vode, ulja, kvasca, šećera i soli, pa ostavite pokriveno sa strane na pola sata. Premesite ga pa ostavite prekriveno još 2 sata.
  • Podelite testo na 4 jednaka dela i oklagijom razmesite svaku lopticu u ovalni oblik. Ivice testa pospite rendanim sirom i urolajte, formirajući oblik čamca od testa. Sastave premažite vodom, uvrnite i pritisnite dobro.
  • Testo prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje, pa ostavite da odmara još 15 minuta. U međuvremenu pomešajte mleko, sitan sir i grčki sir, dobro sjedinite pa raspodelite smesu podjednako u testo. Ivice testa premažite uljem i po želji pospite susamom.
  • Testo pecite, u prethodno zagrejanoj rerni, 15-20 minuta na 220°C dok ne dobije lepu zlatnu boju, pa razbijte po jedno jaje u svaki čamčić i pecite još 3 minuta. Pleh izvadite napolje, jaja razmutite dok su vrela, pa dodajte 20 g maslaca u svaki čamčić. Po želji, pospite sa malo bibera i soli, pa poslužite toplo.
Tagovi doručak, hačapuri, jaja, mleko, sir, slano pecivo, tradicionalni hleb

Sastojci

  • 600 g brašna TO!
  • 200 ml toplog mleka Belkino
  • 100 ml toplog mleka Belkino za fil
  • 200 ml tople vode
  • 60 ml ulja TO!
  • 10 g suvog kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašika soli
  • 200 g rendane mozzarele
  • 200 g grčkog sira Belkino
  • 4 jaja TO!
  • 80 g maslaca
  • so i biber po ukusu

Pogledajte i…