![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/05/MG_9767a-scaled.jpg)
Eton Mess - Dezert u čaši sa jagodama
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour 20 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 100 g belanaca TO!
- prstohvat soli
- 100 g šećera u prahu TO!
- 250 g jagoda
- 150 ml slatke pavlake
- 100 g džema od jagode
- Belanca umutite sa malo soli, dok ne postanu penasta, pa postepeno dodavajte šećer. Mutite neprestano dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte šećer u prahu pa sjedinite spatulom. Špric napunite sa smesom pa oblikujte, na papiru za pečenje, malene puslice.
- Pecite sat vremena, u prethodno zagrejanoj rerni, na 110°C. Ostavite ih da se malo prohlade pa skinite sa papira za pečenje.
- Slatku pavlaku umute mikserom, a jagode iseckajte na četvrtine.
- U čašu sipajte punu kašiku pavlake, pospite jagodama, pa izdrobite puslicu i konačno prelijte sa kašikom džema. Postupak ponovite, dok ne napunite čašu, pa dobro ohladite pred služenje.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi dezert u čaši, džem od jagoda, jagoda, osvežavajuće, poslastica, slatka pavlaka
Sastojci
- 100 g belanaca TO!
- prstohvat soli
- 100 g šećera u prahu TO!
- 250 g jagoda
- 150 ml slatke pavlake
- 100 g džema od jagode
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…