![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2024/04/MG_5563-scaled-e1712007568916.jpg)
Cilbir – Poširana turska jaja
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
15 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 4 jaja
- 1 kašika sirćeta
- 200 g grčkog jogurta
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 25 g maslaca
- 1 kašičica ljute gruvane paprike
- Sveže mirođije, peršuna i nane (sitno naseckanog)
- Jaja razbiti u malene posudice i ostaviti sa strane.
- U šerpi (srednje veličine) zagrejati vodu, do ključanja, pa dodati kašiku sirćeta. Sa kašikom napraviti vrtlog pa lagano spustiti jaje u centar vrtloga i bariti ga tačno 3 minuta.
- Izvaditi jaje napolje i ostaviti ga na ubrusu da se osuši. Postupak ponoviti sa ostalim jajima, bareći jedno po jedno jaje.
- U međuvremenu pomešati grčki jogurt sa belim lukom, solju i biberom pa ga rasporediti u dva tanjira.
- Otopiti maslac, u šerpici, sa gruvanon paprikom pa ostaviti sa strane.
- Dva jajeta poslužiti, u tanjiru, preko grčkog jogurta pa preliti sa čili maslacem i posuti sa svežim začinskim biljem. Služiti toplo uz hleb.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi beli luk, doručak, grčki jogurt, mirođija, paprika, poširana jaja
Pogledajte i…