![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/03/IMG_7283-scaled-1.jpg)
Punjene tikvice
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Srednje
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour 10 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
- 3 tikvice, srednje
- 100 g rendanog trapist sira
- 2 čena belog luka, sitno iseckanog
- 1 veći paradajz, iseckan na kockice
- 4 kašike mlevenih oraha
- 3 kašike prezli
- 1 jaje
- 50 g slanine, sitno naseckane
- 50 g rendanog kačkavalja, za posip
- crvena paprika
- maslinovo ulje
- biber po ukusu
- so po ukusu
- limun kao prilog
- grčki sir Belkino kao prilog
- Tikvice iseći na pola po horizontali i izdubiti ih, sadržaj iznutra ocediti od vode, sitno naseckati pa staviti u posudu za fil. U tu posudu dodati sve ostale sastojke osim kačkavalja i dobro izmešati.
- Tikvice posuti sa malo maslinovog ulja iznutra pa ih posoliti i pobiberiti i nafilovati. Poređajte tikvice u pleh obložen papirom za pečenje i posuti ravnomerno kačkavaljem. Peći nekih 20 minuta na 160°C.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi ručak, tikvice
Sastojci
- 3 tikvice, srednje
- 100 g rendanog trapist sira
- 2 čena belog luka, sitno iseckanog
- 1 veći paradajz, iseckan na kockice
- 4 kašike mlevenih oraha
- 3 kašike prezli
- 1 jaje
- 50 g slanine, sitno naseckane
- 50 g rendanog kačkavalja, za posip
- crvena paprika
- maslinovo ulje
- biber po ukusu
- so po ukusu
- limun kao prilog
- grčki sir Belkino kao prilog
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…