Slatki kupus sa suvim mesom

Slatki kupus sa suvim mesom

Lako
1 hour 30 minutes
5

Sastojci

  • 2 kašike ulja
  • 2 manja crna luka, sitno iseckana
  • 2 šargarepe, sitno iseckane
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 400 g dimljene slanine (ili butkice ili dimljenih rebara), iseckanih na kockice
  • 1,5 kg kupusa, iseckanog na trakice
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 250 ml kokošije supe
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica paprike
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 lista lovora
  • 750 ml ml vode

  • Na ulju izdinstati crni luk i šargarepu dok ne omekšaju (u velikoj šerpi). Dodati beli luk i kratko prodinstati. Dodati slaninu i dinstati par minuta pa dodati kupus, pasirani paradajz i supu. Kuvati poklopljeno dok se kupus malo ne spusti, mešajući povremeno. Dodati začine i vodu, poklopiti i kuvati 40-50 minuta dok kupus ne omekša. Služiti toplo uz hleb i sitno seckan svež peršun.
Tagovi ručak, slatki kupus, suvo meso

Sastojci

  • 2 kašike ulja
  • 2 manja crna luka, sitno iseckana
  • 2 šargarepe, sitno iseckane
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 400 g dimljene slanine (ili butkice ili dimljenih rebara), iseckanih na kockice
  • 1,5 kg kupusa, iseckanog na trakice
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 250 ml kokošije supe
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica paprike
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 lista lovora
  • 750 ml ml vode

Pogledajte i…