![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/10/7Q0A0667dadsa-scaled.jpg)
Slatki kupus sa suvim mesom
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour 30 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 2 kašike ulja
- 2 manja crna luka, sitno iseckana
- 2 šargarepe, sitno iseckane
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 400 g dimljene slanine (ili butkice ili dimljenih rebara), iseckanih na kockice
- 1,5 kg kupusa, iseckanog na trakice
- 500 ml pasiranog paradajza
- 250 ml kokošije supe
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica paprike
- 1 kašičica suvog peršuna
- 1/2 kašičice bibera
- 2 lista lovora
- 750 ml ml vode
- Na ulju izdinstati crni luk i šargarepu dok ne omekšaju (u velikoj šerpi). Dodati beli luk i kratko prodinstati. Dodati slaninu i dinstati par minuta pa dodati kupus, pasirani paradajz i supu. Kuvati poklopljeno dok se kupus malo ne spusti, mešajući povremeno. Dodati začine i vodu, poklopiti i kuvati 40-50 minuta dok kupus ne omekša. Služiti toplo uz hleb i sitno seckan svež peršun.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi ručak, slatki kupus, suvo meso
Sastojci
- 2 kašike ulja
- 2 manja crna luka, sitno iseckana
- 2 šargarepe, sitno iseckane
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 400 g dimljene slanine (ili butkice ili dimljenih rebara), iseckanih na kockice
- 1,5 kg kupusa, iseckanog na trakice
- 500 ml pasiranog paradajza
- 250 ml kokošije supe
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica paprike
- 1 kašičica suvog peršuna
- 1/2 kašičice bibera
- 2 lista lovora
- 750 ml ml vode
Pogledajte i…