![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/06/MG_0295-scaled.jpg)
Piletina sa testeninom u pesto sosu
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
38 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 80 g svežeg bosiljka
- 50 g oraha
- 3 čena belog luka
- 50 g parmezana
- 160 ml maslinovog ulja
- 500 g pilećeg belog mesa
- 200 g cherry paradajza
- 1 ljubičasti luk
- 200 g farfala testenine
- so i biber po ukusu
- Izblendirajte bosiljak, orahe, beli luk, parmezan i maslinovo ulje u homogenu smesu.
- Iseckajte piletinu na tanje šnicle i pomešajte sa 3 pune kašike pesto sosa. Piletinu stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 30 minuta na 200°C.
- Testeninu obarite u posoljenoj vodi. Paradajz i luk naseckajte, pa ostavite sa strane.
- Pomešajte oceđenu testeninu sa kašikom pesto sosa. Piletinu naseckajte na zalogaje, posolite i pobiberite po ukusu. Pomešajte sa testeninom, pa dodajte paradajz i luk. Sve dobro promešajte, dodajte još malo parmezana i sitno seckanih oraha, pa poslužite.
- *Od datih količina za pesto sos, dobićete jednu šolju viška, koju možete čuvati u frižideru, samo prelite malo maslinovog ulja od gore. Za ovaj recept vam treba oko pola šolje.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi bosiljak, pesto sos, piletina, ručak, testenina, večera
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…